Nederlandse Filmacademie

Al jaren ondersteunt TICK de Nederlandse Filmacademie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens de filmopleiding maken de studenten ook kennis met de commercial beroepspraktijk. In het derde jaar van de opleiding realiseert de Filmacademie 10 commercials en in het vierde jaar acht. Jaarlijks worden zo 18 commercials gemaakt. Per commercial bestaat de crew uit circa 20 studenten.

De eindresultaten worden sinds 2011 jaarlijks vertoond in het EYE Filmmuseum in Amsterdam tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Met de financiële bijdrage van TICK, inhoudelijke ondersteuning door top professionals uit het vak én ondersteuning met apparatuur en post-productiefaciliteiten van verschillende facilitaire bedrijven wordt het de studenten van de Filmacademie mogelijk gemaakt om hun eindexamen commercials op professioneel niveau te maken.

Er hebben de afgelopen jaren verschillende eindexamen commercials van studenten van de Filmacademie prijzen gewonnen. Zo werden drie van de eindexamencommercials van Lichting 2014 genomineerd voor The Young Director Award 2015. En won de film Tableau Vivant er zelfs zilver.

In 2014 reikte de ADCN een new directors lamp uit voor de eindexamencommercial 'Morgen word ik zestien' van Lichting 2013. De eindexamencommercials van Lichting 2015 werden gemaakt in samenwerking met Amnesty Nederland en hadden als thema Freedom of Expression is a Human Right. De commercial The bright life of Oleg (over de zaak Oleg Sentsov) is tijdens het NFF 30 maal vertoond en was daarmee de meest vertoonde film van het festival.

In 2011 sponsorde TICK de productie van een dvd met een overzicht van het beste examenwerk van studenten gemaakt gedurende de eerste 12,5 jaar van het bestaan van commercialonderwijs aan de Filmacademie.

Terug naar Projecten

Stichting TICK | p/a Buro Blanchard | Pijnboomstraat 38 | 2023 VS Haarlem |
Kvk nr. 32073327 | Telefoon: 06 50 20 56 72 | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.